Način pripreme
1. Pomešajte šećer i vodu i stavite na umerenu vatru. Mešajte dok se šećer ne rastopi Dodajte vanilu i sve druge navedene arome. Smanjie vatru i ostavite da se krčka.
2. Za to vreme oljuštite kruške, ali sačuvajte peteljke. Pažljivo odsecite dno, tako da stoji uspravno. Kuvajte ih u sirupu, poklopljene, oko 20-30 minuta ili dok tanak nož slobodno prolazi kroz krušku.
Izvadite i stavite u đevđir da se ocede. Ostavite da se ohlade u frižideru. Rastopite čokoladu na pari, dodajte i pavlaku. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
3. Servirajte krušku lagano uvaljanu u toplu čokoladu.
4. Menta je za ukras.
Napomena: Mogu samo da zahvalim kuvarici Kremeni Rusevoj. Raskošne kruške, sa različitim mirisima. Sočne, mirisne i preliv od čokolade im stoji predivno.
Mogu da se serviraju sa kuglom umućene pavlake ili kuglom sladoleda, ali meni su i ovako lepe, tako da je to potpuno nepotrebno.
Kruške koje sam koristla su sa debelom žuto-zelenom korom, sorta Viljamovka. Treba da budu dobro zrele, čvrste da se ne bi raspale prilikom poširanja.