Način pripreme
Odaberu se lepe kruške sa drškama i oljušte se, pri čemu se drške ostavljaju.
U duboku posudu, u zavisnosti od količine krušaka (kod mene je sve otprilike) se stavlja sok od dve pomorandže, oko šolja belog vina, med i šećer po ukusu, vanila, kore pomorandže i limuna, nekoliko karanfilića, 1-2 zvezdasta anisa.
U ovu smesu se stavljaju krupke da se kuvaju na tihoj vatri, pri čemu se okreću sa svih strana.
Kada omekšaju vade se, a sos se ostavlja da vri dok ne bude gustine sirupa.
U tanjirić se stavlja po jedna poširana kruška, preliva se sosom i po želji belom čokoladom.
Ukrašavam princeze kruške aromatičnim sosom i belom čokoladom sa semenom maka.
Kruške mogu da se naprave sa crvenim vinom, tada će biti roze.
Da dopunim, pre nego što se stave u tanjir, blago se podseku sa donje strane, da ne padaju.
Na kraju uživamo u predivnim poširanim kruškama sa aromatičnim sosom i belom čokoladom!