Način pripreme
Postoje različiti načini za pripremu ovog deserta od kruške.
Predstavljam vam svoj recept za poširane kruške sa rumom na kanapeu od karamelizovanih banana i pomorandže sa mirisom cimeta, ukrašene kuglom sladoleda od vanile i čokoladnim mrvicama.
Sve radite od oka.
Oljuštite srednje mekanu sočnu krušku i lepo je utrljajte limunom da ne potamni.
Lagano je pržite na maslacu, dodajući postepeno med, šećer, kašičicu soka od limuna i sok od pola pomorandže, plus prstohvat cimeta.
Prekrijte je ovim karamelom i okrenite je na sve strane dok lepo ne preplane i dok se karamela ne zalepi za nju.
Na kraju dodajte oko 50 ml tamnog ruma i flambirajte krušku.
Dok karamelizujete krušku, dodajte isečenu bananu i parče pomorandže, ali ih izvadite pre flambiranja. Sve zavisi od tvrdoće voća.
Na primer, ako je kruška vrlo tvrda (zelena), potrebno je skuvati ili da se pošira u malo vina, uz dodatak zvezdanog anisa, cimeta i šećera.
Ovo je moje iskustvo, poširanih krušaka možete napraviti koliko god želite.