Način pripreme
Sameljite ovsene pahuljice u mašini za mlevenje na fino brašno.
U posudi umutite jaje i dodajte brašno. Lagano dodajte vodu, mešajte energično. Treba da se dobije testo kao za pačainke. Ostavite da odstoji 30 minuta. Za to vreme treba da se zgusne malo više od gustine boze. Ako je gusto, dodajte vodu, ako vam se čini da je retko - dodajte još ovsenog brašna /može i belo ako ste potrošili ovseno/.
Odgovarajući pleh namažite kravljim maslacem i pospite brašnom. Sipajte testo i ravnomerno rasporedite kašikom. Pospite origanom i pecite na 200 stepeni dok se ne stegle.
Poređajte masline bez koštica, isečene na dva dela. Odozgo poređajte pečurke, isečene na krugove, a preko njih paradajz na tanke krugove. Pecite dok kora sa strane ne postane hrskava kao keks i dok se paradajz ne zapeče.
Kad pica bude gotova, izmrvite gorgonzolu i ostavite u isključenoj rerni da se rastopi.
Pica je veoma ukusna i lagana, sa odličnom, veoma tankom korom i mnogo je zdrava, zato možete da pojedete više.