Način pripreme
Zamesimo testo od sastojaka i ostavljamo na toplom da naraste.
Nadev za picu spremamo, ljušteći patlidžan, sečemo, solimo i prelivamo vodom da se odvoji gorki sok. Sečemo jednu glavicu luka.
Ocedimo patlidžan od vode, operemo i zajedno sa lukom dinstamo u maslinovom ulju i malo vode dok ne omekša. Dodajemo masline, biber, so, ljutu alevu papriku, ruzmarin i ostavljamo nadev da se ohladi.
Naraslo testo podelimo na 3 lopte i razvijamo blago od svake okruglu koru. Namažemo svaku polovinu sa po kašikom ljutenice, ostavljajući po ivici oko 1 ili 2 cm. Stavljamo nadev, mažemo ivicu jajetom i presavijemo.
Pritiskamo ivice da se zalepe, da se slepe i da ne iscuri nadev pri pečenju. Mažemo odozgo svaku picu umućenim jajetom.
Pečemo dok ne bude gotovo na 180 stepeni u rerni.