Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Pica sa nadevom od maslina i patlidžana

Pica sa nadevom od maslina i patlidžana

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pica sa nadevom od maslina i patlidžana
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Ako želite da zaista sve iznenadite, onda spremite picu od početka do kraja - ne koristite gotovo testo"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja mlake vode
  • kvasac - 1/3 kocke, svež
  • ulje - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - nekoliko kapi
  • kukuruzno brašno - 1 kašika, fino
  • pšenično brašno - belo, koliko je neophodno
  • Sastojci za nadev
  • patlidžan - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • masline - bez koštica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • ruzmarin - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • ljutenica - 3 kašika
  • sveže jaje - 1 komad
  • jaje - 1 sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo od sastojaka i ostavljamo na toplom da naraste.

Nadev za picu spremamo, ljušteći patlidžan, sečemo, solimo i prelivamo vodom da se odvoji gorki sok. Sečemo jednu glavicu luka.

Ocedimo patlidžan od vode, operemo i zajedno sa lukom dinstamo u maslinovom ulju i malo vode dok ne omekša. Dodajemo masline, biber, so, ljutu alevu papriku, ruzmarin i ostavljamo nadev da se ohladi.

Naraslo testo podelimo na 3 lopte i razvijamo blago od svake okruglu koru. Namažemo svaku polovinu sa po kašikom ljutenice, ostavljajući po ivici oko 1 ili 2 cm. Stavljamo nadev, mažemo ivicu jajetom i presavijemo.

Pritiskamo ivice da se zalepe, da se slepe i da ne iscuri nadev pri pečenju. Mažemo odozgo svaku picu umućenim jajetom.

Pečemo dok ne bude gotovo na 180 stepeni u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: