Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa šargarepom i čokoladnim kremom

Torta sa šargarepom i čokoladnim kremom

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
391096
Torta sa šargarepom i čokoladnim kremom
Fotografije: Velichka Kaleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Prvo parče za degustaciju, ali treće je već alavost, kažemo vam da znate"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 2 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • orasi - 1 šolja
  • šargarepa - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • za krem
  • puding - 1 kesica od čokolade
  • kakao - 2 supene kašike
  • šećer - 4 supene kašike, pune
  • sveže mleko - 1 litar
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte ulje, a posle sveže mleko uz neprestano mešanje.

Dodajte prosejano brašno, pomešano sa cimetom, praškom za pecivo, sodom i solju i ponovo dobro umutite. Nakon toga dodajte orahe i na kraju sitno izrendanu šargarepu.

Od smese ispecite dve kore na papiru za pečenje ili u namazanom i brašnom posutom plehu, nakon toga dobro izlupajte. Kore se pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pred kraj pečenja povećavajte na 130 stepeni.

U suvi puding dodajte prosejan kakao i šećer i promešajte. Posle mutite prema uputstvu na pakovanju.

Kad mleko provri skinite ga sa vatre i dodajte smesu uz neprestano mešanje. Posle vraćamo šerpu na vatru dok se krem ne zgusne. Dodajemo maslac.

U odgovarajući tanjir stavite jednu hladnu koru i namažite toplim kremom. Odozgo stavite drugu koru i namažite kremom. Tortu namažite i sa strane.

Ukrasite po želji. Ja sam je samo očešljala.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: