Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Domaća torta sa čokoladnim kremom i kokosom

Domaća torta sa čokoladnim kremom i kokosom

Domaća torta sa čokoladnim kremom i kokosom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Opasno ukusna domaća torta, koja se nalazi na korak od vas"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 50 ml
  • sveže mleko - 150 ml
  • brašno - 2 kašičice
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • kakao - 2 supene kašike, taman
  • krem
  • skrob - 3 supene kašike, čokolada
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • tečna čokolada - 2 supene kašike
  • kokosovo brašno - 1 kesica
  • kajsije - 1 komad, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Mikserom umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte sveže mleko na sobnoj temperaturi, ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte i odvojite jednu malu posudicu u koju dodajete taman kakao i sve promešajte dok ne dobijete istu boju.

U pleh, obložen papirom za pečenje sipajte u sredinu 2 supene kašike bele smese, odozgo 2 supene kašike smese sa kakaom, nakon toga bela smesa, ponovo kakao i tako dok ne završite. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, proverite čačkalicom za zube.

Izvadite na rešetku, skinite papir i isecite na 8 trouglova.

Pripremite krem tako što ugrejete sveže mleko, šećer i vanilu. Skrob rastvorite u 50 ml vode na kašicu i sipajte u vrelo mleko. Promešajte žicom da dobijete retku smesu, ali krem treba da bude kuvan. Skinite, dodajte tečnu čokoladu i maslac i ponovo mešajte dok se ne rastvori.

Kokosovo brašno sipajte u tanjir. Čeriti parčeta torte potopite u čokoladnu smesu sa svih strana i pospite kokosom.

Ostale trouglove potopite tako da se odozgo dobije kao ivica, nemojte pokrivati kremom u sredini i popsite kokosom da obeležite ivicu.

Poređajte parče, celo pokriveno čokoladnim kremom i kokosom i parče sa ivicom. Ostavite da upije krem i nakon 4-5 sati servirajte tortu sa komadićima kajsija za svežinu.

Od preostalog krema sam pripremila dve čake keks torte i odozgo sam posula grilijažom, tako da nema ništa viška.

Dobijate ukusno tortu, neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: