Način pripreme
/undefined Mikserom umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte sveže mleko na sobnoj temperaturi, ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte i odvojite jednu malu posudicu u koju dodajete taman kakao i sve promešajte dok ne dobijete istu boju.
U pleh, obložen papirom za pečenje sipajte u sredinu 2 supene kašike bele smese, odozgo 2 supene kašike smese sa kakaom, nakon toga bela smesa, ponovo kakao i tako dok ne završite. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Izvadite na rešetku, skinite papir i isecite na 8 trouglova.
Pripremite krem tako što ugrejete sveže mleko, šećer i vanilu. Skrob rastvorite u 50 ml vode na kašicu i sipajte u vrelo mleko. Promešajte žicom da dobijete retku smesu, ali krem treba da bude kuvan. Skinite, dodajte tečnu čokoladu i maslac i ponovo mešajte dok se ne rastvori.
Kokosovo brašno sipajte u tanjir. Čeriti parčeta torte potopite u čokoladnu smesu sa svih strana i pospite kokosom.
Ostale trouglove potopite tako da se odozgo dobije kao ivica, nemojte pokrivati kremom u sredini i popsite kokosom da obeležite ivicu.
Poređajte parče, celo pokriveno čokoladnim kremom i kokosom i parče sa ivicom. Ostavite da upije krem i nakon 4-5 sati servirajte tortu sa komadićima kajsija za svežinu.
Od preostalog krema sam pripremila dve čake keks torte i odozgo sam posula grilijažom, tako da nema ništa viška.
Dobijate ukusno tortu, neka vam je slatko!