Način pripreme
Pomešamo suve sasjtojke, jaja i šećer dobro umutimo. Dodajemo polovinu suve smese i lagano mutimo, nakon toga dodajemo tečnu i na kraju preostali suvi deo.
Dobijenu smesu pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube. Za ovu tortu sam napravila 2 doze u plehu od 24 cm.
Gotovu koru ostavljamo da se ohladi i sečemo na 2 ili 3 dela, prelivamo ih lagano
Maskarpone umutimo lagano i u nejga dodajemo tečnu čokoladu, pavlake i orašaste plodove. Možemo podeliti krem na dva dela i u jedan deo dodati slatko od pomorandže i mandarine.
Tortu sastavljamo, ređamo kore i krem, odozgo namažemo kremom od maslaca.
Za pripremu krema od maslaca, maslac dobro mutimo jedan minut, nakon toga dodajemo hladno kondenzovano mleko i mutimo još 5 minuta.
Ukrašavamo tortu sa mnogo mašte, stavljamo na nekoliko sati u frižider. Neka vam je slatko!
Pogledajte i naše savete za dekoraciju torte i pogledajte kako da napravite ukrase za vašu tortu.