Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od povrća»Krem supa od jabuka i celera

Krem supa od jabuka i celera

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Krem supa od jabuka i celera
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusna i zdrava krem supa, koju možete jesti svaki dan"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica, sitno iseckana
  • celer - 1 stabljika, sitno iseckana
  • celer - 1/2 korena, sitno nasečenog
  • jabuka - 2 - 3 kom.
  • majčina dušica - listići sa par grančica
  • žalfija - par listova
  • kisela pavlaka - 100 ml
  • bujon - 1 l mesni ili od povrća
  • morska so
  • crni biber
  • ekstra devičansko maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • lešnici - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zagrejati maslinovo ulje na srednjoj temperaturi i pržiti luk i celer, 10 minuta, da omekšaju. Dodati stabljike celera, jabuke i majčinu dušicu, dinstati 2-3 minuta, naliti supom, posoliti i pobiberiti i kuvati oko pola sata.

2. Za to vreme tostirati lešnik, a na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti oprane i osušene listove žalfije i odložiti ih na papirni ubrus.

3. Kuvane sastojke supe, usitniti štapnim mikserom do željene teksture, umešati pavlaku i doterati ukus.

Krem supu poslužiti posutu tostiranim, grubo zdrobljenim lešnikom, prženom žalfijom, polivenu umućenom kiselom pavlakom i poprskanu maslinovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: