Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem za torte»Krem od kaki jabuke i čokolade

Krem od kaki jabuke i čokolade

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5901122k
Krem od kaki jabuke i čokolade
Fotografije: Ivelina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Predivan krem sa kaki jabukom i čokoladom, koji osim kao desert, možete koristiti i kao nadev za vaše pite."

Potrebni sastojci

  • kaki jabuka - 400 g
  • crna čokolada - 100 g
  • šećer - 50 g
  • liker - po želji za ukus
* merne jedinice

Način pripreme

Kada je Božić, imamo toliko jela za pripremu, ovaj ukusni i jednostavni čokoladni krem je divan predlog za našu božićnu trpezu.

Nudim vam ovaj krem u dve verzije sa crnom čokoladom i kakaom. Ovo je posni desert sa divnim ukusom. Možete udvostručiti količinu proizvoda!

Oljuštite kaki jabuke.

Kaki jabuke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatki krem.

U krem od kaki jabuke dodajte šećer i promešajte.

Čokoladu krupno iseckajte.

Istopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.

Topljenje čokolade na pari: Ovo je klasični metod topljenja čokolade koju su koristile naše bake i koju svi znamo.

Izlomite crnu, mlečnu ili belu čokoladu i stavite je u posudu.

Uverite se da je voda dobro zagrejana, u nju stavite posudu sa seckanom čokoladom tako da se toplota polako širi kroz posudu i počne da zagreva čokoladu.

Pažljivo mešajte da se čokolada potpuno istopi.

Zapamtite da posuda nikada ne sme da dodiruje ključalu vodu u loncu, već samo da bude blizu toplote.

Dodajte istopljenu tamnu čokoladu u pire od kaki jabuke, mešajući lopaticom da se sastojci pomešaju dok ne postanu glatki. Napunite čaše pripremljenim kremom i kada se krem ohladi, ukrasite ga šlagom. Možete to učiniti i bez pavlake, naravno!

Vaš krem od kaki jabuke i čokolade je spreman, možete ga poslužiti u šoljama ili koristiti kao nadev za pite.

Saveti i opcije:

Bolje je da su kaki jabuke na sobnoj temperaturi, pa se dodavanjem istopljene čokolade neće prebrzo ohladiti.

Umesto čokolade možete dodati 40 grama kakaoa i 20 grama brašna i kuvati smesu na veoma laganoj vatri 5 minuta dok ne počne da se zgušnjava.

Ako želite, možete koristiti šećer od trske ili šećer u prahu. Bon apeti!

Takođe pogledajte šta sadrže kaki jabuke i naučite kako da izaberete kaki jabuke i kako da pravilno zamrznete kaki jabuke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: