Način pripreme
Kada je Božić, imamo toliko jela za pripremu, ovaj ukusni i jednostavni čokoladni krem je divan predlog za našu božićnu trpezu.
Nudim vam ovaj krem u dve verzije sa crnom čokoladom i kakaom. Ovo je posni desert sa divnim ukusom. Možete udvostručiti količinu proizvoda!
Oljuštite kaki jabuke.
Kaki jabuke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatki krem.
U krem od kaki jabuke dodajte šećer i promešajte.
Čokoladu krupno iseckajte.
Istopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
Topljenje čokolade na pari: Ovo je klasični metod topljenja čokolade koju su koristile naše bake i koju svi znamo.
Izlomite crnu, mlečnu ili belu čokoladu i stavite je u posudu.
Uverite se da je voda dobro zagrejana, u nju stavite posudu sa seckanom čokoladom tako da se toplota polako širi kroz posudu i počne da zagreva čokoladu.
Pažljivo mešajte da se čokolada potpuno istopi.
Zapamtite da posuda nikada ne sme da dodiruje ključalu vodu u loncu, već samo da bude blizu toplote.
Dodajte istopljenu tamnu čokoladu u pire od kaki jabuke, mešajući lopaticom da se sastojci pomešaju dok ne postanu glatki. Napunite čaše pripremljenim kremom i kada se krem ohladi, ukrasite ga šlagom. Možete to učiniti i bez pavlake, naravno!
Vaš krem od kaki jabuke i čokolade je spreman, možete ga poslužiti u šoljama ili koristiti kao nadev za pite.
Saveti i opcije:
Bolje je da su kaki jabuke na sobnoj temperaturi, pa se dodavanjem istopljene čokolade neće prebrzo ohladiti.
Umesto čokolade možete dodati 40 grama kakaoa i 20 grama brašna i kuvati smesu na veoma laganoj vatri 5 minuta dok ne počne da se zgušnjava.
Ako želite, možete koristiti šećer od trske ili šećer u prahu. Bon apeti!
Takođe pogledajte šta sadrže kaki jabuke i naučite kako da izaberete kaki jabuke i kako da pravilno zamrznete kaki jabuke.