Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileći file sa pečurkama i sosom od pavlake

Pileći file sa pečurkama i sosom od pavlake

Pileći file sa pečurkama i sosom od pavlake
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Kada već u frižideru imate pileče belo meso, nećete ostati gladni - uvek možete pripremiti baš ovaj ukusni recept"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • pečurke - 5 komada
  • biber
  • maslac - 1 grudva
  • belo vino - 1/2 šoljice
  • bujon - 1/2 kocke, pileći
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite pileće grudi solju i biberom.

Istopite maslac u tiganju i zatvorite filete belog mesa sa obe strane. Ako ste odabrali veći komad belog mesa, presecite svaku polovinu na dva komada.

Izvadite zapečeno i zatvoreno meso i ostavite ga sa strane.

U istoj masnoći ispržite na kriške nasečene pečurke i dodajte vino. Nakon nekoliko minuta dodajte pavlaku. Kada smesa proključa, posolite i začinite biberom, pa skinite sa vatre.

Stavite šnicle od piletine u pleh i preko njih sipajte sos od pečuraka i pavlake.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite šnicle oko 30 minuta.

Pileći file sa pečurkama i sosom od pavlake je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: