Način pripreme
Počnite sa lopticama od kokosa. Pomešajte sitan sir i vanilu, dodajte jaje i promešajte dok se ne dobije glatka smesa. Na kraju dodajte kokosovo brašno i skrob, promešajte. Dobijate gusto testo, od njega oblikujte loptice, veličine oraha i stavite ih u zamrzivač 40 minuta da se stegnu.
Za testo umutite jaja sa šećerom na mekan krem, dodate mekani margarin i pavlaku, dobro promešajte. U ovu smesu dodajte prethodno pomešano prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao, mešate dok se ne dobije homogena smesa.
U kalup, sa ivicama koje se otvaraju, oložen papirom za pečenje i namazan margarinom, poređajte loptice, između njih treba da ima razmak.
Sipajte smesu od kakaoa ravnomerno i stavite kalup u prethodno ugrejanu na 180 stepeni. Pecite dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube.
Za glazuru pomešajte sve sastojke za nju u metalnoj posudi i stavte na tihu vatru, kuvajte dok se šećer i maslac potpuno ne rastvore i dok se ne dobije glatka smesa.
Hlada kolač prelijte hladnom glazurom, ukrasite po vašem izboru ili prosto pospite sa kokosovim brašnom.
Komentari