Pečene dunje

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
18/11/2017
"Omiljeni desert, čija nam aroma pokazuje da je jesen već tu "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 519
  • Pregledi tokom meseca483
  • Pregledi tokom sedmice28
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • dunje - 4 komada
  • karanfilić - 10 komada
  • šećer - 2 kašike po dunji
  • cimet - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dunje i isecite ih na parčiće. Očišćene i isečene dunje stavljajte u vodu s malo limunovog soka da ne pocrne.

U svako parčence zabodite po 1-2 karanfilića. Poređajte dunje u posudu za pečenje sa 1 prstom vode i pospite ih obilno šećerom i malo cimeta po želji. Blago ih promešajte.

Stavite ih da se peku u umereno zagrejanoj rerni. Čim voda provri, smanjite temperaturu i dopecite ih.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar