Domaći krhki kolači

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
20/11/2017
"Kako god da ih nazovete mi znamo da je reč o najukusnijim krhkim domaćim kolačima "
Priprema20 min.
Kuvanje23 min.
Ukupno43 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 787
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, sipajte u udubljenje kiselo mleko sa sodom bikarbonom, dodajte meki maslac sa šećerom, vanilin šećer i vanilu.

Zamesite srednje meko testo. Uvijte streč folijom i ostavite u frižider na 1 sat da odstoji. Nakon toga iskidajte testo na loptice veličine oraha.

Postavite posudu za pečenje papirom i poređajte dobijene loptice testa uvaljane u šećer.

Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni dok se ne dobije prijatna zlatasta boja kolača, meni su se pekli oko 20-23 minuta. Dobijaju se dve posude, jer se loptice ređaju na rastojanju jedna od druge.

Servirajte sa jogurtom, voćnim slatkom, kafom ili po vašem izboru.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar