Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Krhki kolačići u srcu

Krhki kolačići u srcu

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Krhki kolačići u srcu
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
50
"Hrskavi i toliko krhki - poslužite ove ukusne srdačne poslastice omiljenoj osobi za poseban povod"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • jaja - 3
  • šećer - 20 g
  • maslac - 60 g
  • pavlaka - 20 g
  • vanila - 2 kesice ili rum, kora limuna, cimet
  • so - 1 prstohvat
  • masnoća - za prženje (otprilike 1 kg)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Otkrila sam ove primamljive krhke pržene kolačiće prvi put u našem supermarketu tri karnevalska dana pre 14. februara. Ovo je najženstveniji karneval i zbog toga se nazivaju kolačići u srcu!

Na neki način odmah sam se zaljubila u izgled ovih tankim malih kolačića. Nakon toga sam shvatila da ovi tanki listovi testa zapravo dolaze iz Švajcarske ili Bazela i nezamenjivi su deo sozone karnevala.

Pripremila sam ove slatke kolačiće kao dopunu uz moje berline (krofnice). I moram da kažem da se trud isplatio. Oblik je po vašoj želji. Ja sam izabrala okrugli, kakvi su švajcarski i bazelski kolačići.

Testo se sastoji uglavnom od jaja, pavlake i brašna. Arome su vanila ili kora limuna i cimet, ko šta voli.

Za testo mešajte jaja, šećer, vanilin šećer i so u posudi žicom za mućenje dok se ne dobije lepa, homogena smesa.

Pomešajte jaje, šećer, maslac i pavlaku da se dobije homogena masa. Nakon toga u nekoliko navrata dodajte brašno u smesu od jaja, tako da se oblikuje glatko testo.

Uvijte testo u providnu foliju i stavite u frižider na sat vremena. U međuvremenu zagrejte masnoću u šerpi do približno 175 ° C.

Nakon vremena hlađenja, izvadite testo iz frižidera i podelite komade veličine oraha. Sada razvijte to veoma tanko oklagijom. Koristila sam svoju mašinicu za testeinu kako bih razvila testo tako da je razvijanj ebilo vreoma brzo.

Razvijeni komadi testa već mogu da budu isečeni okrugli za bolji izgled. Naravno, možete da napravite ove hrskave kolačiće u obliku koji želite!

Sada pažljivo stavite dva tanka kružića sa testom u masnoću i pritisnite drvenom kašikom.

Kada maslac prestane na crvči, okrenite kolačić i pržite drugu stranu dok ne postane zlatkasta.

Nakon prženja stavite ih na papirni ubrus i pospite šećerom u prahu, nakon što se prženi kolačići ohlade.

Savet:

Jedine poteškoće ovde su da razvijete testo zaista dovoljno tanko tako da komadi postanu veoka hrskavi i bukvalno da se raspadaju.

Drugo - treba da pazite sa masnoćom da ne bude preterano vruća. U početku sam neke komade testa izgorela! Međutim, nakon nekoliko pokušaja sam shvatila.

Između ostalog, kolačići u srcu se stvrdnu malo nakon prženja, tako da će postati još hrskaviji. Poslužite ih vašem voljenom društvu. Obavezno probajte ovaj februarski klasik koji se jede samo tri dana od 14. februara i daruje se među ženama za praznike. Jedemo ih uz šoljicu kafe, a zašto ne i likera!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: