Pileće zapečeno jelo sa karfiolom i sosom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
23/11/2017
"Nešto ukusno i lako, što će se svideti svima kod kuće "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 357
  • Pregledi tokom meseca106
  • Pregledi tokom sedmice39
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Podelite karfiol na ružice, operite i stavite u vrelu vodu posoljenu prema ukusu. Kuvajte 3 minuta, procedite i bacite vodu, poređajte karfiol u posudu za pečenje.

Operite i osušite file, isecite na zalogaje. U tiganju istopite maslac i dodajte pileće zalogaje, pospite biberom po ukusu. Pržite dok ne ostane na masnoći i dok meso ne dobije zlatastu boju.

Izvadite zalogaje iz maslaca i poređajte ih preko karfiola. U istoj masnoći zapržite brašno dok ne dobije zlatastu boju.

Dodajte sveže mleko i začin od povrća. Nakon što provri dodajte sitno isečen sir, pola narendanog kačkavalja i kuvajte oko 2-3 minuta.

Prelijte karfiol i meso sosom, pospite sitno iseckanim peršunom i pospite ostatkom naredanog kačkavalja.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok kačkavalj ne dobije blagu preplanulost.

Neverovatno ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar