Čokoladne bombone ukusna fantazija

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
23/11/2017
"Probudićemo i vaše najhrabrije kulinarske fantazije "
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano896
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 150 ml (životinjska, ne biljna)
  • čokolada - 250 g (prirodna, mlečna, bela)
  • maslac - 50 g
  • rum - 2 kašike ili konjak, viski ili aroma esencije
  • za ukras
  • kakao - u prahu
  • orašasto voće - orasi, badem, lešnik
  • suvo grožđe
  • kokosovo brašno
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Unapred se narendaju različite vrste čokolade - svaka u odvojenu posudu. Isto tako se pripreme i proizvodi koji su za ukras.

Pavlaka se stavlja da provri (ali za svaku čokoladu odvojeno) u malu šerpu i sklanja se sa vatre.

Dodaje se narendana čokolada, 2 kašike alkohola ili arome i maslac. Meša se u glatku ujednačenu smesu i stavlja u frižider na 3-4 sata.

Nakon što prođe vreme vadi se iz frižidera i počinje da se oblikuje svaka bombona. Za ukras ili nadev pušta se mašti na volju.

Uzima se kašika smese, oblikuje se loptica, koja se uvalja u kakao ili orah, dok se oblikuje loptica može da se stavi i badem ili druga vrsta orašastog voća, suvo grožđe.

Gotove bombone ređaju se na tacnu ili u kutiju. Mogu da se čuvaju u frižideru do nekoliko dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Korisnik#199639
Korisnik#199639
24.11.2017 15:52
Zivotinjska pavlaka????
Aroma esencije?????
Čokolada prirodna??????
Kako podeliti 2 kašike arome na tri šerpe????

Pročitajte svoj tekst pre postavljanja!!!!!!
0
0