Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Dinstana svinjska kolenica sa sosom u slow cooker-u

Dinstana svinjska kolenica sa sosom u slow cooker-u

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Dinstana svinjska kolenica sa sosom u slow cooker-u
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
260 min.
Ukupno
280 min.
Porcije
3
"Samo pritisnite dugme i izađite, a za sve ostalo će se pobrinuti vaš slow cooker"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 800 g
  • belo vino - 1 šolja
  • soja sos - 2 supene kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • majčina dušica
  • za sos
  • pavlaka za kuvanje - 1 šolja
  • brašno - 1 supena kašika (prepečeno)
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenicu kuvamo na tihoj vatri da bi bila krta i da bismo dobili dobar ukus. Odgovara za zimski period.

Ja lično koristim uređaj za sporo kuvanje, zato što u njemu kolenica ispadne veoma ukusna, a i priprema se relativno lako.

Meso mariniramo u smesi od soja sosa, masti, vina i suvim začinima. Kad odstoji u marinadi bar 6 sati, stavljamo meso u slow cooker.

Koristimo marinadu da prelijemo meso. Možemo dodati 1 šolju vode. Pažimo zatro što u ovom uređaju tečnost ne isparava, nego se sačuva. Kuvamo meso 4 sata na visokoj temperaturi.

Procedimo tečnost i stavljamo je na vatru. Kad provri zgusnemo sa pavlakom u kojoj smo rastvorili zapečeno brašno.

Vraćamo sos u slow cooker i kuvamo oko 20-30 minuta. Serviramo sa prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: