Način pripreme
Ugrevamo ulje u ekspres loncu i pržimo kolenicu sa svih strana.
Dodajemo šargarepu i luk, isečene na komade zajedno sa majčinom dušicom, sipamo vodu da pokrije meso, zatvaramo poklopac i kuvamo oko 40 minuta.
Vadimo kolenice, poređamo ih u pleh, posolimo, pobiberimo i sipamo 2-3 kutlače bujona i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni, okrećemo sa obe strane.
Povrće pasiramo sa malo vode iz bujona.
U duboki tiganj sipamo sos iz pečenog mesa, dodajemo maslac, beli luk, vrganje i pasiramo povrće. Lepo promešamo, sipamo vino i jednu kutlaču bujona i kuvamo na tihoj vatri dok se ne zgusne.
Sa polovinom ovde smese obilno namažemo kolenice i pokrivamo aluminujumskom folijom dok ne serviramo.
Drugu polovinu sosa procedimo i serviramo samostalno.
Ja sam stavila prilog od krompir pirea sa maslacem i mlekom i kockicama kuvane šargarepe.