Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa svinjetinom u slow cooker-u

Sarme sa svinjetinom u slow cooker-u

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Sarme sa svinjetinom u slow cooker-u
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
360 min.
Ukupno
380 min.
Porcije
4
"Neverovatno ukusne sarme, koje vredi čekati"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 12 listova
  • svinjetina - 500 g, prošarana
  • pirinač - 100 g
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 4 komada, šampinjoni
  • biber
  • so
  • čubar
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte meso na sitne komadiće, pa ga pržite, dok ne promeni boju. Dodajte sitno iseckani luk, zatim pečurke, takođe sitno iseckane, a na kraju i pirinač. Mešajte bez prekida, dok pirinač ne promeni boju.

Začinite i sipajte 200 ml vode. Ostavite na vatri sve dok pirinač ne upije svu vodu. Pustite nadev da se ohladi i zavijte sarme. Poređajte ih u slow cooker ili u običnu šerpu, stavite tanjir preko, onda poklopite, pa kuvajte dok ne budu gotove.

U slow cooker-u stižu za 5-6 sati, a u šerpi za sat i po na tihoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: