Posni kolač Kriza

29/11/2017
"Čim cene hrane počnu da rastu, domaćice postaju kreativnije - evo ga i odlični posni kolač Kriza "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 440
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Džem rastvorite u 1 šolji vode.

U njega u etapama dodajte brašno. Nakon toga dodajte i ulje i sodu. Po želji možete dodati i šećer, zato što ne bude mnogo sladak. Umutite dobro dok se ne dobije homogena smesa i na kraju dodajte suvo grožđe.

Smesu sipajte u namazan i brašnom posut kalup za kuglof. Pecite na 160-170 stepeni prvo samo na donjem grejaču, a nakon toga uključite i gornji.

Kad ih izvadite iz kalupa pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar