Način pripreme
U posudu se sipa topla voda, dodaje se šećer i slatko po izboru. Moje je isečeno na parčiće, tako ako želite isecite voće na male kocke. Viljuškom se meša da se šećer istopi.
Dodaje se ulje, vanila, mleveni orasi. Meša se soda za hleb sa brašnom i proseje se u posudu. Kašikom se zamese svi sastojci u kašu.
U posudu za pečenje prečnika 24 cm, namazanu uljem i posutu brašnom, sipa se smesa za kolač i odozgo se zaravna. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Proverava se čačkalicom da li ima testa po njoj, ako ima ostavlja se još pet minuta dok ne izađe suva. Vadi se na rešetku malo da se ohladi i prebacuje se u tanjir.
Posipa se šećerom u prahu, seče se na parčiće i jede se kolač sa kiselim mlekom. Zaista je uspešan i mnogo je ukusan.