Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Posni kolač Kriza

Posni kolač Kriza

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Posni kolač Kriza
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Čim cene hrane počnu da rastu, domaćice postaju kreativnije - evo ga i odlični posni kolač Kriza"

Potrebni sastojci

  • džem - 400 g
  • brašno - 3 šolje
  • ulje - 6 supenih kašika
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • suvo grožđe
* merne jedinice

Način pripreme

Džem rastvorite u 1 šolji vode.

U njega u etapama dodajte brašno. Nakon toga dodajte i ulje i sodu. Po želji možete dodati i šećer, zato što ne bude mnogo sladak. Umutite dobro dok se ne dobije homogena smesa i na kraju dodajte suvo grožđe.

Smesu sipajte u namazan i brašnom posut kalup za kuglof. Pecite na 160-170 stepeni prvo samo na donjem grejaču, a nakon toga uključite i gornji.

Kad ih izvadite iz kalupa pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: