Način pripreme
Rerna 180 stepeni; Posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.
Jabuke se oljušte, iseku na polovine i očiste od semenki. Ostavljaju se sa strane.
Kore se otvaraju i svake kora se namaže obilno okrenutom kašikom maslacem sa sobne temperature. Grebe se okrenutom stranom kašike i nanosi po kori.
Svaka polovina jabuke se iseče na tanke kriške i stavlja se u sredinu kore.
Posipa se cimetom u prahu, otprilike jednom kašičicom mlevenih oraha i posipa se sa oko 1 kašikom šećera i malo suvog grožđa.
Strana kore, na primer leva, koja je jedna trećina od cele, se preklapa preko jabuka i ponovo se namaže dobro svuda obrnutom kašikom, preklapa se i druga kora, ali je dobro da se preklopi i prva i takođe se namaže dobro obrnutom kašikom.
Uvija se u rolat, koji ispada debeo i rukama se namasti dobro sa svih strana. Ako su fine kore sasvim opušteno mogu da se uvijaju po dve, pri čemu se donja ne masti, već samo gornja.
Oformljeni rolati se stavljaju u posudu za pečenje. Peče se na 180 stepeni dok se ne dobije zlatasta preplanulost. Nakon što se ohlade posipaju se šećerom u prahu.