Način pripreme
Operemo šnicle i sečemo na male ivice. Začinimo ih solju i biberom. Stavljamo na vatru oko 7 supenih kašika ulja i ugrevamo. U njega stavljamo meso i dinstamo. Treba da promeni boju, ali ne da ispržimo skroz.
Luk oljuštimo, praziluk takođe i isečemo tanko, ali sitno da bi mogao da se oseti. U meso, kad bude gotovo stavljamo luk i praziluk i promešamo. Dinstamo.
Očistimo papriku, luk, praziluk. Dodajemo papriku, isečenu na tanke komade i šargarepu, isečenu na kockice. Dodajemo ljutenicu i promešamo. Mešamo često. Začinimo solju i biberom po ukusu. Posipamo čubrom. Stavljamo poklopac odozgo i dinstamo. Smanjujemo vatru. Skidamo nadev.
U malu šerpu stavljamo maslac i ulje. Kad se maslac rastopi i ugreje dodajemo brašno da se zaprži. Brašno promeni boju i lagano sipamo sveže mleko. Namažemo pleh maslacem. Potrebne su nam tri kore na saču. Ja sam koristila turske kore, male, ne strandardne /velike na saču/.
Delimo nadev na tri jednaka dela, stavljamo u parče kore od nadeva i uvijamo svaka dva suprotna kraja kao koverat. Poređamo jedan do drugog u pleh. Prelivamo sosom. Odozgo izrendamo kačkavalj i pečemo dok ne bude gotovo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni.
Sečemo ih na tri dela pažljivo, da bi mogli da ostanu celi. Neka vam je slatko! Prečnik pleha je 30/20 cm. Jedan paketić sam isekla na komade da se vidi kako izgleda unutra.