Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka u obliku srca

Musaka u obliku srca

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Musaka u obliku srca
Fotografije: Doni Niki
1 / 6
21/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Eto, romantika je svuda oko nas, čak u tanjiru musake"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 50 ml
  • mleveno meso - 700 g
  • krompir - 1 kg
  • sok od paradajza - 250 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • crni biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun - 1/2 vezice
  • Za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kantice
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi se dinstaju luk i beli luk sa uljem, dodaje se oguljen i iseckan na kockice i opran od skroba krompir.

Dodaje se mleveno meso prethodno oprano mlakom vodom da bi se lakše propržilo, sipa se malo tople vode, ostavlja se na 5-6 minuta da se malo krčka na ringli dok mleveno meso ne promeni boju i ne pobeli, dodaju se začini i sok od paradajza.

Ostavlja se na još 5 minuta na ringli, nakon čega se presipa u tepsiju sa prečnikom od 28 cm, posipa se peršunom i peče se 20 minuta na 180 °C u zagrejanoj rerni.

Od jaja i kiselog mleka se pravi preliv za musaku koji se sipa na tradicionalnu musaku i vraća s eu rernu dok se ne dobije prijatna boja.

Po želji se servira sa kiselim mlekom.

Prijatno sa ovom musakom u obliku srca!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: