Način pripreme
Jedan suvi kvasac rastvaram u 350 ml toplog mleka sa kašičicom šećera i 4-5 kašika brašna. Mešam i ostavljam da naraste. U odgovarajuću posudu stavljam oko 400 g brašna, so, 2 kašike kiselog mleka, na vrh kašike sodu i nekoliko kapi sirćeta.
Kada je kvasac gotov dodajemo i njega i mešam. Postepeno dodajem brašno, dok ne postane teško za mešanje i počinjem da mesim. Mesim ga u meko elastično testo. Ostavljam ga da naraste nakon čega počinjem da kidam loptice, malo veće od jaja, rastežem kao mekiku, mažem tanak sloj mlevenog mesa kao na krišku, stavljam kačkavalj, posipam suvim čubrom i slepljujem suprotne krajeve, dok ne zatvorim paketić.
Izvučem blago na gore testo i uvijam, da se zapečati da ne iscuri kačkavalj. Ređam ih na odstojanju jedno od drugog u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i ostavljam ih da narastu još jednom. Nakon toga pečem na 180 stepeni dok ne porumeni.
Ako želite više nadeva, možete prethodno da zapržite mleveno meso sa začinima po želji. Možete da dodate luk i pečurke, opet će biti veoma ukusno.
Nakon pečenja namazala sam maslacem.
Nek vam je slatko!