Način pripreme
U posudu se razbije jaje, dodaje se kiselo mleko sa sodom i praškom za pecivo umućenim u njemu, da naraste. Dodaje se šećer i muti se žičanom mutilicom dok se ne istopi.
Dodaje se ulje i polovina namrvljenih lešnika, narendana alva, vanila i brašno. Meša se viljuškom dok se ne dobije smesa za kolač.
U posudu za pečenje na papir za pečenje sipa se polovina testa, odozgo se posipa kašikom kakaa kroz cediljku, ponovo se sipa smesa i opet kakao.
Sa poslednjih nekoliko kašika smesa prekrivamo koliko možemo kakao, ali i da ne bude prekriven nije strašno.
Posipa se šakom namrvljenih lešnika i peče se u zagrejanij rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Proba se drvenim ražnjićem da li je gotovo. Izvadi se na rešetku da se ohladi.
Iseče se na parčiće i sladi se jedinstvenim, mekim i sočnim kolačem.