Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Gurabije sa korom limuna

Gurabije sa korom limuna

Gurabije sa korom limuna
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Gurabije iz A klase - ukusne i aromatične"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • istopljena mast - 3 - 4 kašika
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • kora limuna - 1 kašika
  • vanila - 2 komada
  • brašno - 600 g
  • za mazanje
  • žumance - 1 komad
  • šećer - kristal za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodaje se istopljena svinjska mast, kiselo mleko, u kome je prethodno unućena soda za hleb da naraste, vanila, narendana kora limuna ili pomorandže.

Promeša se dobro i sipa se u brašno. Zamesi se od sastojaka meko testo, da se ne lepi.

Posuda sa testom se uvija krpom i ostavlja da odstojo 15-20 minuta. Namašćenim rukama se kidaju loptice i ređaju u posudu za pečenje preko papira za pečenje.

Odozgo se svaka namaže umućenim žumancem i posipa se obilno šećerom. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo!

Hrskave i veoma ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: