Način pripreme
Istopite pola maslaca u posudi za pečenje u kojoj ćete spremati veliku grčku baklavu. Odozgo stavite paket kora, prethodno isečenih na trake debljine oko 1, 5 cm.
Umutite jaja s brašnom, šećerom i praškom za pecivo i prelijte kore u posudi. Odozgo pospite krupno iseckanim orasima. Nakon toga rasporedite drugi paket kora, isečen na trake i prelijte drugim istopljenim maslacem.
Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200-220 stepeni oko 40 minuta.
Pripremite u posudi na ringli šećerni sirup, tako što mešate vodu sa šećerom i vanilom oko 10 minuta. Ja volim da dodajem i koru limuna u njega.
Ražnjićem izbušite čvrsto ispečenu baklavu, što oduzima izvesno vreme. Prelijte ohlađenu baklavu vrelim sirupom.
Ostavite grčku poslasticu da odstoji 1 noć pre nego što isečete na parčiće.
Komentari