Način pripreme
Maslac istopite u mikrotalasnoj. U njega dodajte braon šećer i med. Mešajte mikserom dok se šećer ne rasptopi. Jaje umutite i dodajte ga u smesu.
Brašno, cimet, so i prašak za pecivo prosejte i dodajte po malo u posudu. Treba da se dobije meko testo. Gotovo testo ostavite u frižideru na 30 minuta. Testo podelite na 3 lopte. Dve ostavite tako, a u treću stavite boju i mesite dok ne dobijete željenu boju.
1. Prvu loptu razvucite da bude debljine 3-4 mm. Isecite kalupima za keksiće - cvetiće. Okruglim nastavkom za špric u sredini cvetića, da se napravi rupa. U pleh stavite papir za pečenje i poređajte cvetiće. Šećernog petla sitno izlomite kašikom i stavite po malo u sredinu svakog cveta. Šećerni petao se može zameniti bombonama u boji.
2. Preostale dve lopte razvucite da budu iste debljine. Isecite ponovo cvetiće. Nastavkom isecite u sredini i zamenite; na bele stavite crvene tačke, a na crvene cvetiće - bele tačkice.
3. Od preostalog belog i crvenog testa napravite fitilje. Uzmite jedan beli i jedan crveni i uvijte. U jednom kraju lagano uvijte, da liči na štap.
4. Od celog testa koje je ostalo sam napravila šarene loptice. Keksiće pecite na papiru za pečenje. Pecite na 180-200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 15-20 minuta ili dok ne porumene.ivice. Izvadite odmah zato što brzo izgore.