Krem sa grizom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
120
727
22/12/2017
"Klasičan kremić sa grizom sa svežom notom kafe - preporučujemo od srca "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 377
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 3 kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • instant kafa - 2 kašičice espreso kafe Nescafe
  • šećer - 2 kašike (ili po ukusu)
* merne jedinice

Način pripreme

Griz se ispeče u tiganju dok ne dobije zlatastu preplanulost. U njega se dodaje sveže mleko, malo po malo šećera uz neprestano mešanje.

Na kraju se dodaje malo kafe, tek toliko da se aromatizuje krem.

Vri uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Imajte u vidu da će se krem još više zgusnuti nakon što se ohladi.

Kada se nalije u čaše, čeka se da se malo ohladi i posipa se preostalom kafom (kroz cediljku da bude u prahu).

Krem može da se konzumira kako topao tako i hladan.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar