Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Špikovani pileći bataci u rerni

Špikovani pileći bataci u rerni

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841022k242
Špikovani pileći bataci u rerni
Fotografije: Ivelina
1 / 3
16/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Uživajte u špikovanim pilećim batacima za večeru, rerna pomaže za savršenu završnicu jela"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 ko, mada ili bez kože
  • dimljena slanina - 8 tankih kriški
  • majčina dušica - 8 strukova
  • paradajz - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 5 čenova
  • brašno - 1 kašika
  • belo vino - 250 ml, suvo
  • maslac - 40 g
  • zelene masline - 200 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Poparite, oljuštite i isecite paradajz na četvrtine.

Isecite luk.

Uvijte svako parče pileta u 1 krišku slanine, stavljajući 1 struk majčine dušice. Zavežite ih.

Zapecite ih u ekspres loncu sa 40 g vrelog maslaca.

Iseckajte luk i dodajte u lonac, pospite brašnom i promešajte drvenom špatulom.

Dodajte čenove belog luka, paradajz i belo vino.

Posolite i pospite biberom i zatvorite poklopac.

Odmah čim lonac počne da šišti i ispusti paru, ostavite da se krčka 10 minuta.

Pred kraj tog vremena dodajte masline. Kuvajte još 5 minuta i servirajte.

Možete ovaj recept za špikovane pileće batake u rerni da napravite u tradicionalnoj đuvečari, kuvanje traje 45 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: