Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci u rerni

Pileći bataci u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Pileći bataci u rerni
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Ovi aromatični pileći bataci sa dobro ispečenom hrskavom koricom čekaju da se pojedu!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • so
  • maslac - 50 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1/3 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašićica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • korijander - 1/4 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica suva
* merne jedinice

Način pripreme

Batake očistimo, operemo i osušimo. Posipamo solju i biberom i natrljamo kravljim maslacem.

U tanjiru pomešamo suve začine - alevu papriku, ljutu alevu papriku, biber, beli luk u prahu, kurkumu, korijander i majčinu dušicu. Lepo promešamo, nakon toga bataje uvljamo u njih.

Stavljamo u posudu sa poklopcem i stavljamo u frižider na oko 2-3 sata.

Nakon toga batake poređamo u namazan pleh. sipamo ko 100 ml piva i stavljamo u rernu.

Pečemo na 190 stepeni negde na pola pečenja okrećemo.

Gotovi su kada dobiju zapečenu koricu.

Pileći bataci iz rerne su veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: