Medenjaci sa kakaom i belom čokoladom

23/12/2017
"Najteže kod ovih Božićnih medenjaka je da uspete da se dokopate kutije u kojoj ih čuvaju "
Priprema20 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno28 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano411
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • med - 3 supene kašike, tečan
  • šećer u prahu - 100 g
  • brašno - 300 g
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica u prahu
  • maslac - 100 g na sobnoj temperaturi
  • jaja - 1 komad na sobnoj temperaturi
  • kakao - 2 supene kašike
  • vanila - 1 supena kašika, ekstrakt
  • kora od pomorandže - 1 supena kašika, izrendana
  • bela čokolada - 100 g, za slepljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje;

Sve se radi mikserom.

Na slaboj vatri rastopite masalc i med, ne treba da provri. Skinite sa vatre i dodajte šećer u prahu. Mešajte sporom brzinom miksera dok ne dobijete homogenu smesu.

Ostavite da se ohladi oko 5 minuta i dodajte jaje i sve druge mirise, takođe i brašno i kakao kroz cediljku, i izrendanu koru od pomorandže.

Zamesite testo, uvijte u foliju i ostavite na hladnom oko 1 sat. Nakon toga razvijte koru oko 3 mm i isecite keksiće okruglim kalupom. Odozgo možete staviti različite pečate.

Pecite na 170 stepeni 7-8 minuta.

Kad ih izvadite iz rerne ostavite ih u plehu zato što su još uvek mekani. Izvadite ih, ostavite da se potpuno ohlade i zalepite belom čokoladom, rastopljenom na pari.

Konzumiraju se nakon 2-3 dana.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar