Način pripreme
Rerna - 180 stepeni;
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje;
Sve se radi mikserom.
Na slaboj vatri rastopite masalc i med, ne treba da provri. Skinite sa vatre i dodajte šećer u prahu. Mešajte sporom brzinom miksera dok ne dobijete homogenu smesu.
Ostavite da se ohladi oko 5 minuta i dodajte jaje i sve druge mirise, takođe i brašno i kakao kroz cediljku, i izrendanu koru od pomorandže.
Zamesite testo, uvijte u foliju i ostavite na hladnom oko 1 sat. Nakon toga razvijte koru oko 3 mm i isecite keksiće okruglim kalupom. Odozgo možete staviti različite pečate.
Pecite na 170 stepeni 7-8 minuta.
Kad ih izvadite iz rerne ostavite ih u plehu zato što su još uvek mekani. Izvadite ih, ostavite da se potpuno ohlade i zalepite belom čokoladom, rastopljenom na pari.
Konzumiraju se nakon 2-3 dana.