Kantučini od oraha

Kantučini od oraha
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
30
"Toliko su ukusni da će kutiji u kojoj ih čuvate trebati ne samo poklopac, nego i katanac"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 velika
  • šećer - 155 g
  • maslinovo ulje - 65 ml, ekstra virgin
  • so - prstohvat
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 100 g, belo
  • orasi - 100 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi umutite jaja zajedno sa šećerom i maslinovim uljem, dodajte so i vanilu.

Dodajte i brašno zajedno sa praškom za pecivo i mešajte dok se ne dobije lepljivo testo, koje se odvaja od ivica.

Podelite testo na dva jednaka dela i oblikujte kao dva hlebića na plehu, obloženim papirom za pečenje.

Stavite testo u frižider na 30 minuta - 1 sat.

Pospite hlepčiće šećerom u prahu i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne postanu zlatnu boju.

Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade.

Isecite na kriške debljine oko 1 cm i poređajte ponovo u pleh. Pecite još 10 minuta.

Gotove katučinije ostavite da se potpuno ohlade i čuvajte u kutiji sa poklopcem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti