Dinstane šnicle sa pečurkama

24/12/2017
"Ukusno, mnogo ukusno, najukusnije! Samo ovako možete da opišemo ove šnicle sa pečurkama!"
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 349
  • Pregledi tokom meseca80
  • Pregledi tokom desmice29
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • šnicle - 2 kg
  • pečurke - 1 kg
  • šargarepa - 5 komada
  • lovorov list - 3 lista
  • biber - nekoliko zrna
  • crno vino - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle dobro izlupajte dok se ne udvostruče, nakon toga ih ispržite u dubokom tiganju.

Zatim ih poređajte u duboku šerpu, ako je moguće sa dnom koje se ne lepi. Ređajte jedan red šnicli, odozgo isečene pečurke, šargarepa, biber i lovorov list i tako dok ne potrošite sastojke.

Odozgo treba da stoje pečurke i šargarepa. Na kraju jelo prelijte sa 2 šolje crnog vina i jednom šoljom hladne vode.

Tehnološki proces kuvanja jela je 3 sata na tihoj vatri.

Po želji možete servirati sa krompir pireom ili kuvanim pirinčem. PRIJATNOslični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar