Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Sočne šnicle sa pečurkama u rerni

Sočne šnicle sa pečurkama u rerni

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
782216218
Sočne šnicle sa pečurkama u rerni
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 5
29/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Šnicle serviramo tople uz odgovarajući prilog, uz čašu crnog vina, divno raspoloženje i dobre prijatelje! ​"

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjskog vrata - 6 komada
  • pečurke - 450 g
  • luk - 2 velike glavice
  • senf - 2 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • maslac - 30 g
  • brašno - za uvaljivanje
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • mleveni kumin - 1/2 kašičice
  • ulje za prženje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite i začinite šnicle, pa ih istucite čekićem za meso sa obe strane. Pokrijemo ih i stavimo u frižider 2-3 sata.

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, istapkajte da uklonite višak i pržite 2-3 minuta sa obe strane.

Operite pečurke i isecite ih na kriške. Luk isecite na rebarca.

Ređajte šnicle u pleh čvrsto jednu do druge. Na njih rasporedite luk, a na luk pečurke. Posolite po ukusu.

Rastvorite senf u 200 ml vode i prelijte šnicle.

Na svaku šniclu stavite malo ulja (pogledajte u galeriji). Pokrivamo pleh aluminijumskom folijom.

Pecite šnicle u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 90 minuta. Zatim uklonite foliju i pecite još 30 minuta.

Šnicle sa pečurkama serviramo tople uz odgovarajući prilog i čašu crnog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: