Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Dinstane šnicle sa povrćem

Dinstane šnicle sa povrćem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Dinstane šnicle sa povrćem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako volite šnicle, ovo je recept za vas. Ovako pripremljene, sa aromatičnim povrćem i vinom, postaće vaš omiljeni recept."

Potrebni sastojci

  • šnicle - 6 kom. svinjske
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • patlidžan - 1 kom.
  • paprike - 6 kom. zelene i crvene
  • pečurke - 200 g
  • so
  • biber
  • belo vino - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • ZA MARINADU
  • med - 1 kašika
  • majonez - 1 s.k.
  • senf - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika balzamiko
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte sastojke za marinadu. U nju stavite šnicle. Ostavite ih na hladnom 30 minuta.

Na malo masnoće ih ispržite sa obe strane. Poređajte ih u pleh. Na istoj masnoći, prodinstajte luk i beli luk.

Dodajte paprike, patlidžan (prethodno potopljen u slanoj vodi) i na kraju pečurke. Dodajte začine i sipajte smesu preko šnicli.

Nalijte u pleh vino i vodu. Pokrijte folijom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Pri kraju pečenja sklonite foliju i dopecite jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: