Način pripreme
Operite creva mnogo dobro, sa obe strane (iznutra i spolja) okrećući ih pod tekućom vodom. Operite meso, pluća, jetru i srce, osušite ih.
Iseckajte ih na mnogo sitno ili sameljite na krupno zajedno s lukom. Očistite i operite pirinač, skuvajte u posoljenoj vodi dok ne bude polugotov, procedite dobro.
Dodajte ga u samlevene sastojke, zajedno sa mlevenim začinima, ljutom paprikom iseckanom na veoma sitno i zamesite mnogo dobro u ujednačenu smesu.
Ostavite 1-2 sata da odstoji, nakon toga napunite creva pomoću levka, vezujući dva kraja koncem.
Izbušite creva oštrim predmetom, (iglom, ražnjićem) i poređajte u mrežu za krompir. Napunite veliku posudu (da se stane opušteno) vodom, stavite na vatru da provri, zavežite i stavite u vrelu vodu.
Povremeno probodite krvavicu šišom (da ne bi pukla creva) tako što zavrćete mrežicu. Kuvajte dok ne bude gotovo oko 90 minuta nakon što provri.
Ohladite skuvanu krvavicu i čuvajte je na hladnom mestu.