Zimsko jelo s prazilukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
25/12/2017
"Treba vam praziluk, ali veliki praziluk, da napravite toliko ukusno zimsko jelo s prazilukom "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 351
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk se očisti od suvišnih opni i listova. Opere se. Iseče se ne na mnogo krupno, ali ne ni na sitno. U veoma dubok tiganj ili šerpu se sipa maslinovo ulje i stavlja se da se zagreje.

Za to vreme se opere pirinač. Kada se maslinovo ulje zagrejalo dodaju se tri isečena struka praziluka. Izdinsta se 4-5 minuta. Nakon toga se dodaje pirinač. Prži se oko minut i nalivaju se 4 šolje vode.

Pirinač se pravi u odnosu 1:3 sa vodom, ali ovde je 1:4, da bi bio sočniji. Kada je pirinač skuvan, dodaje se paradajz pire, masline i so po ukusu.

Kuva se još 2-3 minuta. Šerpa se sklanja s ringle i pirinač se posipa crnim, zelenim i belim biberom. Meša se da se začini celo jelo. Nakon što se dodaju začini više se ne kuva.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar