Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Zimsko jelo od boranije

Zimsko jelo od boranije

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5455k521
Zimsko jelo od boranije
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
21/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Čvrst i veoma aromatičan zimski predlog za posno jelo"

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 tegla, konzervisana
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - suv
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz sok - 3 - 4 kašike
  • brašno - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i šargarepu. Isecite ih na parčiće. Zagrejte ulje i dodajte povrće.

Kuvajte, mešajući dok ne omekša povrće. Dodajte čenove belog luka, alevu papriku i paradajz sok.

Sipajte boraniju iz tegle i promešajte jelo. Dodajte jednu šolju tople vode. Ako je neophodno dodajte so.

Kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći.

Umutite brašno sa 2-3 kašike vode i zgusnite jelo, sipajući smesu uz neprestano mešanje.

Začinite peršunom i kuvajte još 2-3 minuta na slaboj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: