Domaći keksići sa bananom

Domaći keksići sa bananom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Keksići koji se tope u ustima - svako treba da ih proba"

Potrebni sastojci

  • maslac - 150 g, mekan
  • šećer u prahu - 100 g
  • žumance - 1
  • cimet - 1/4 kašičice
  • vanila
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • brašno - 250 g
  • za nadev
  • banana - 1 komad
  • čokolada - po izboru
  • jaja - umućeno, za premazivanje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od gore navedenih sastojaka. Uvijte u streč foliju i ostavite na pola sata u frižideru.

Hladno testo tazvucite na 3-4 mm. Isecite čašom jedan krug, namažite ivice umućenim žumancem.

U sredinu staivte krug banane i komad čokolade. Isecite drugi krug testa, ali manjeg prečnika.

Zatvorite keks, dobro pritisnite krajeve da bi mogao da se zalepi za donji deo.

Namažite žumancem i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: