Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pileći bataci sa pirinčem i nanom

Pileći bataci sa pirinčem i nanom

Pileći bataci sa pirinčem i nanom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Rešili smo da vam predstavimo jednu ukusnu klasiku, koja svaki dan sakuplja hiljade ljudi za domaćom trpezom. Nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 4 bataka
  • pečurke - 500 g
  • mladi luk - 2 vezice, svež
  • nana - 2 vezice
  • bujon - 3 šolje, pileći
  • bujon - 2 kocke, pileći
  • maslac - 100 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte batake i odvojte ih od kosti. Isecite luk i izdinstajte u ulju. Dodajte pečurke očišćene i isečene na sitno.

Dodajte pirinač i mešajte, dok se ne zaprži. Isecite nanu na sitno, promešajte i sklonite s vatre.

Procedite pileći bujon i stavite ga u šerpu. Stavite kocke pilećeg bujona i ukuvajte tečnost dok se ne rastvore kocke.

Sipajte smesu od pirinča u odgovarajuću posudu za pečenje. Dodajte parčiće mesa. Začinite solju i biberom. Prelijte pripremljenim bujonom i promešajte. Poređajte odozgo parčiće maslaca i zapecite dok pirinač ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: