Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci sa pirinčem i pečurkama

Pileći bataci sa pirinčem i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Pileći bataci sa pirinčem i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
14/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ne znate šta da skuvate danas? Nema ničeg lepšeg od ovog neverovatnog pečenog jela sa pilećim batacima sa hrskavom korom, serviranim sa garniturom od ukusnog pirinča i pečuraka - zapečenim na slaboj vatri u rerni."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 kom.
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati i izdinstati. Kada promeni boju, dodati očišćenje i naseckane pečurke.

Kada i one omekšaju, dodati opran pirinač. Naliti pola čaše vode i periodično mešati, dok pirinač ne nabubri.

Posoliti i pobiberiti. Prebaciti u posudu za pečenje. Dodati još 3 šolja vode. Odozgo ređati oprane i posoljene pileće batake.

Peći u prethodnoj zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: