Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa slatkom od ribizli

Čizkejk sa slatkom od ribizli

Čizkejk sa slatkom od ribizli
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Legenda tvrdi, da je ovaj kolač najukusniji drugog dana, ali kod nas nikad nije izdržao toliko dugo!"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 250 g
  • maskarpone - 100 g
  • sitan sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 350 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • želatin - 1 komad
  • slatko od ribizli - 1 mala teglica
  • keks - 15 komda
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite pavlaku sa maskarponeom, krem sirom i šećerom u prahu pomoću miksera u vazdušast krem.

Nakon toga dodajte sitan sir i pažljivo promešajte, bez miksera da se zadrži loptasta konzistencija. Rastvorite želatin prema uputstvu na pakovanju i dodajte ga u krem.

Sipajte gotovu smesu u silikonski kalup. Namažite jedan tanak sloj slatka od ribizli.

Namrvite keks u prah. Dodajte istopljen maslac, dodajte ga u namrvljen keks i mešajte dok ne dobijete testo, Rasporedite ga preko smese od pavlake i ohladite kalup 6-7 sati.

Pre serviranja potopite kalup na kratko u vrelu vodu i okrenite pomoću tanjira. Prelijte čizkejk slatkom od ribizli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: