Način pripreme
Sameljite keks i pomešajte ih sa istopljenim maslacem. Izmešajte i prebacite u kalup sa padajućim dnom (24 cm). Dobro pritisnite keks koru i stavite u frižider.
Zalijte želatin sa 100 ml vode, ostavite ga da nabubri.
Pomešajte krem sir sa kiselom pavlakom, korom limuna i šećerom u prahu.
Istopite belu čokoladu na vodenoj pari, ohladite i stavite u krem od pavlake.
Posebno umutite tečnu pavlaku i takođe ga dodajte u krem, pažljivo mešajte špatulom.
Nabubreli želatin istopite na vodenoj pari. Pomešajte ga sa limunčelom i dodajte u krem za čizkejk.
Odvojte 1 čašu krema, sipajte u špric sa okruglim dodatkom i stavite u frižider.
Ostali krem sipajte na koru i izravnajte. Ohladite na nekoliko sati.
Izvadite stegnuti čizkejk i sklonite prsten. Poširajte odozgo ostali krem u kalup u cvet. Napunite ga slatkom od jagoda.
Neverovatan čizkejk sa slatkom od jagoda je gotov!