Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Raspukli medenjaci sa đumbirom

Raspukli medenjaci sa đumbirom

Raspukli medenjaci sa đumbirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
40
"Deda Mraz će pri poseti prednost dati domovima u kojima se pod jelkom nalaze raspukli medenjaci sa đumbirom"

Potrebni sastojci

  • Za medenjake
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • med - 150 g
  • ulje - 1 šolja
  • đumbir - 1/2 kašike, u prahu
  • cimet - 1 kašika, ravna
  • soda bikarbona - 1 kašika, ravna
  • sirće - 1 kašičica
  • brašno - oko 800 g
  • Za čokoladnu glazuru
  • čokolada - 100 g
  • maslac - 50 g
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, med, sodu ugašenu u sirćetu, đumbir i cimet. Promešajte u ujednačenu smesu.

Prosejte brašno i dodajte ga u porcijama u tečnost.

Zamesite meko i glatko testo da vam se ne lepi za ruke. Prekrijte testo folijom i ostavite ga na hladnom oko 15-20 minuta.

Od gotovog testa napravite loptice. Poređajte loptice u posudu za pečenje postavljenu papirom.

Ispecite medenjake na 180 stepeni dok blago ne preplanu. Pri pečenju oni će napuknuti.

Istopite čokoladu na vodenoj pari zajedno s maslacem i uljem.

Gotove kolače prelijte istopljenom čokoladom.

Kolači koji su odstajali su još ukusniji!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: