Način pripreme
Prvo pripremite pera od mladom luka. Pošto je sezona praziluka ja sam koristila pera od njega, isekla sam ih na tanke trakice i stavila u vrelu posoljenu vodu na 5 sekudi. Kad ih izblanširate lakše ćete vezati.
Nakon toga pripremite smesu za palačinke. Skoro svako zna kako se pripremaju, ali za početnike ću reći moj način.
Stavite jaje u posudu i umutite ga, dodajte mleko i prstohvat soli, mutite smesu, dodajte prosejano brašno, u isto vreme mutite dok se ne dobije homogena smese bez grudvica, gustine kao boza.
Ugrejte tiganj, sa dnom koje se ne lepi, na vatri, namažite sa nekoliko kapljica ulja. Kutlačom sipajte od smese za palačinke i vrtite tiganj da ravnomerno razlijete smesu. Palačinke pecite sa obe strane.
Odmah počinjemo i sa nadevom.
Pileće grudi isecite na trakice, pečurke na kriške i pržite ih u tiganju. Kad se piletina proprži dodajte topljeni sir, možete dodati i malo vode ako je potrebno da se ne zalepi. Kad se sir rastopi dodajte začine.
Lepo je da stavljate nadev dok je još u tiganju, uzimate jednu kašiku nadeva i sipate u sredinu palačinke. Uzimate ivice, sakupljate kao torbicu i vežete strukom mladog luka.
Za nadev možete koristit omiljenu rusku salatu, takođe je mnogo ukusno.